top of page

Vermogen tot groei en vernieuwing

De feedback die ik bij CA2 heb gekregen was dat ik al heel veel leuke dingen doe, ook in opdracht en betaald. Dit vonden de assessors een goede leerzame ervaring. Wel waren ze van mening dat als ik als illustrator of beeldmaker het verschil wil maken, ik wel radicaler mocht worden in experiment en onderwerpkeuze.

Afgelopen jaar heb ik werk gemaakt over veel verschillende onderwerpen. Zo heb ik een klein boekje gemaakt over studentencultuur, een schilderij en installatieconcept over hoe sociale media invloed heeft op kunst voor in een museum, en reclameposters voor een conceptueel bedrijf dat duurzame kleding produceert. Ook heb ik buiten de academie veel geëxperimenteerd. Zo heb ik grafisch gewerkt en logo’s voor een wijkvereniging gemaakt, merchandise voor een roeivereniging ontworpen, strips gemaakt voor een roeimagazine en een albumcover voor een techno collectief ontworpen. Ik ben me er van bewust dat deze laatste projecten buiten de academie zijn, maar toch denk ik dat deze projecten veel invloed hebben op mijn professionele ontwikkeling binnen de academie, omdat ze een rol spelen in mijn onderzoek naar het creatieve werkveld.

 

Ook heb ik een aantal professionals gesproken, bijvoorbeeld freelance Illustrator Maus Bullhorst die me tips heeft gegeven hoe ik mezelf als professional kan presenteren. Zo heeft hij me uitgelegd hoe ik een sollicitatiemail opstel. Ook raadde hij me aan me te verdiepen in animatie, omdat dit een veel gevraagd medium is bij bedrijven en kranten.  

Als werk bij deze competentie heb ik mijn posters voor de practice Branding, die ik in jaar 2 heb gemaakt, gekozen. Deze heb ik gekozen als voorbeeld omdat dit een van de nieuwe genres, namelijk reclame illustratie, is geweest waar ik mee heb geëxperimenteerd.

Door zo veel te hebben geëxperimenteerd het afgelopen jaar heb ik een beter beeld gekregen van het brede scala aan dingen die ik als beeldmaker kan. Ik denk dat het feit dat ik zo veel verschillende dingen leuk vind, een van mijn sterke en interessante kanten als beeldmaker is en ik wil het komend jaar ook blijven experimenteren met alle verschillende kanten van het beroepenveld.

bottom of page