top of page

Organiserend vermogen

Mijn feedback voor CA2 was dat ik een inspirerende en professionele werksituatie kan opzetten en in stand kan houden. Ik kan technische en materiële voorzieningen treffen om een ontwerp te realiseren. Ik documenteer het gerealiseerde werk accuraat.

Deze feedback was erg positief, daarom ben ik dit jaar doorgegaan met het opzetten van een inspirerende en professionele werksituatie. Dit was soms lastig, nu er veel vanuit huis gewerkt wordt door de Covid-19 pandemie. Ik weet van mezelf dat ik een duidelijke planning nodig heb om productief te werken en ook te blijven werken. Daarom was het nu meer dan ooit belangrijk om aan het begin van elk project voor mezelf te bepalen hoe ik mijn tijd tot en met een deadline zou besteden. Welke dagen ik zou werken, en welke momenten ik een stap terug zou zetten om mezelf wat rust te geven. Vanuit huis werken kan lastig zijn omdat de grenzen tussen recreatie en werk vervagen. Toch is het me gelukt om op professionele wijze de projecten uit te voeren. Ik heb mijn doelen aangepast aan de beschikbaarheid van materialen, waardoor het ontbreken hiervan geen invloed zou hebben op de uitkomst. Zo heb ik me het afgelopen jaar veel bezig gehouden met digitale illustratie.

 

Ook heb ik me veel laten inspireren door andere kunstenaars en illustratoren. Ik heb werk gekocht van kunstenaars zoals Antonia Pang, Natalie Foss, Esher en Katherine Lams voor in mijn studieruimte. Door werk op te hangen van inspirerende illustratoren bevind ik me in een inspirerende ruimte tijdens het werken.

Het afgelopen jaar heb ik, qua presentatie, veel geëxperimenteerd met digitale mock-ups. Op deze manier kan ik mijn werk op professionele wijze presenteren. Een voorbeeld daarvan is mijn boekje STUDENTEN. Ik heb mock-ups gebruikt om te laten zien hoe het boekje er geprint uit zou kunnen zien. Dit geeft een goed beeld van hoe mijn werk er in het professionele werkveld uit zou zien.

Het komend jaar zal ik doorgaan met het creëren van een professionele werksituatie. Ik zal me tijdens mijn stage bij Cre-Aid bevinden in een omgeving van andere illustratoren en beeldmakers. Ik verwacht dat dit een inspirerende werkomgeving zal zijn. Tijdens mijn stage zal het belangrijk zijn dat ik mijn tijd goed benut en zo goed om kan gaan met deadlines. Ik zal goed om me heen kijken hoe er bij Cre-Aid een professionele werksituatie wordt gecreëerd en zal dit toepassen op mijn eigen manier van werken.

bottom of page