top of page

Omgevingsgerichtheid

Mijn feedback voor CA2 was dat uit mijn presentatie en portfolio bleek dat ik ontwikkelingen in het vakgebied onderzoek. Ik onderzoek relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied en betrek die ook op mijn eigen werk. De assessors adviseerden me om meer kennis te nemen van opdrachten in andere disciplines en andere beroepscontexten.

Dit jaar heb ik veel onderzoek gedaan naar de verschillende disciplines en beroepscontexten. Dit heb ik gedaan door eerst naar mijn eigen werk te kijken en te bedenken wat ik leuk vond om te doen. Hieruit bleek dat ik geïnteresseerd was in veel verschillende dingen, zoals autonoom werk voor in een tentoonstelling, maar ook werk dat commercieel is en in de richting van branding zit.

 

Met dit in mijn achterhoofd heb ik gekeken naar mogelijkheden binnen deze context, zoals bijvoorbeeld freelance werk maken dat als doel heeft verkocht te worden aan klanten, wat illustratoren op Instagram vaak doen. Denk daarbij aan Antonia Pang of Nathalie Foss. Maar ik heb ook gekeken naar meer toegepaste illustratie, zoals reclamewerk bij ARA en ontwerp bedrijven zoals Cre-Aid.

 

Daarna heb ik verder gekeken dan alleen commercieel en autonoom werk en heb ik naar illustraties in kranten zoals NRC, de Volkskrant en Trouw gekeken. Daarnaast heb ik aan een boekje gewerkt, geschikt voor publicatie, en ik heb autonoom werk gemaakt, geschikt voor exhibitie in een museum. Ook heb ik gekeken naar wat meer grafisch werk, en zo heb ik logo’s ontworpen en een album cover gemaakt voor een techno collectief. Als laatste heb ik editorial werk gemaakt voor in een roeimagazine. Dit laatste heb ik dan ook gekozen als werk bij deze competentie.

Door al deze verschillende beroepscontexten te hebben afgetast, heb ik een beter beeld gekregen van alle verschillende mogelijkheden die er voor mij zijn. Ik ben erachter gekomen dat ik vrijwel al deze beroepscontexten leuk vind, zolang het over een onderwerp gaat waar ik in geïnteresseerd ben. Dit is vrij breed, maar ik ben er zelf positief over omdat dit betekent dat ik veel verschillende dingen leuk vind, en me kan verdiepen in meerdere onderwerpen.

 

Ik denk dat mijn stage bij Cre-Aid daarom goed bij mij past. Zij werken aan een breed scala projecten voor veel verschillende klanten en ik denk dat ik bij hen nog verder af zal kunnen tasten wat ik leuk vind en wat mij minder ligt.

bottom of page